Допуск в ЗСУ отримав транспортер-безпілотник BoarTAC

Допуск в ЗСУ отримав транспортер-безпілотник BoarTAC

Міністерство оборони кодифікувало і допустило до експлуатації безпілотний багатоцільовий гусеничний транспортер переднього краю BoarTAC вітчизняного виробництва.

«Розробники наземного дрона врахували вимоги, що були сформовані на основі бойового досвіду українських захисників. Наземний роботизований комплекс має низький силует, малошумний та малопомітний і захищений від куль та уламків. Крім того, апарат вийшов простим в експлуатації і ремонтопридатним у польових умовах. За ходовими характеристиками має високу прохідність і тяглову силу», — повідомляє пресслужба оборонного відомства.

Заявляється, що завдяки широким гусеницям з великими ґрунтозачепами та захисним бампером робот долає бездоріжжя, рови, неглибокі водні перешкоди. При цьому здатний перевозити близько 200 кг вантажу або тягнути причіп з аналогічною вагою.

Допуск в ЗСУ отримав транспортер-безпілотник BoarTAC

Дистанційно керований універсальний транспортер може здійснювати доставлення боєприпасів та провізії. Багатофункціональна платформа із спеціальними кріпленнями здатна виконувати евакуацію поранених. За допомогою навісного обладнання можна здійснювати розмінування чи навпаки – встановлювати мінні загородження. Дрон може стати й мобільним вогневим засобом після встановлення бойових модулів оснащених гранатометами або кулеметами. Також транспортер можна використовувати як дрон-камікадзе.